zondag 16 mei 2021

10. Vrijheid

Beste lezer/kijker,

Op zaterdag 1 mei 2021 filmden wij in een prachtige druivenkas in de historische druiventuin 'de Sonnehoeck' te Kwintsheul. Het was wel een hele tijd geleden dat ik voor het laatst in een kas geweest was! Maar de sfeer, de geur, de omgeving...het brengt je onmiddelijk weer terug naar je jeugd. Alsof al die jaren er niet tussen hebben gezeten.

We kregen alle ruimte en tijd om te filmen wat er nodig was. Het voorlezen ging prima, maar het ontberen van die tropische hitte in de kas was wel even een ontbering. Hoe deden we dat vroeger!? Dat vroeg Hessel zich ook al af. "Nou ja zeg....vroeger werkte jij toch dagelijks in de kassen!? Jij bent die hitte toch wel gewend?" Maar....later moest hij zelf ook wel toegeven dat het inderdaad wel erg warm was: een hoge luchtvochtigheid. En je bent natuurlijk geconcentreerd bezig. 

Hessel liet zijn timelapse ook nog even de vrije loop. Dat leverde prachtige beelden op. Ondertussen had ik vanuit het zolderraam van het tuinhuis nog even een 'sightseeing Westland'!!

XE* 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten