zondag 16 mei 2021

Proloog

Op zondag 2 mei 2021 genoten wij van een heerlijk ontbijt op het balkon van het Fletcher Hotel in Leidschendam. Allereerst: 'werkoverleg'! 

Het leek Hessel wel een goed idee om de auto bij het hotel te laten staan, en met onze stoel/filmbenodigdheden per tram naar Delft af te reizen. Wel, dat had hij prima aangevoeld want: de tram naast het hotel rijdt rechtstreeks naar Delft! Uiteraard mondkap voor in de tram, en voordat we het wisten waren we alweer in Delft. 

Nog voor het middaguur waren wij intensief aan het filmen bij het standbeeld van Hugo de Groot, op de Markt in Delft. Met de andere teksten erbij heb ik daar anderhalf uur regen, wind, drukke omgevingsgeluiden en nieuwsgierige blikken getrotseerd. Maar ja, dat is natuurlijk helemaal niets vergeleken met de ontberingen die Hugo de Groot in een ver verleden heeft moeten lijden, tijdens zijn ontsnapping uit Slot Loevenstein, verstopt in een boekenkist! 

Als waardering kreeg ik na afloop twee chocolaatjes van een jongedame, die op de Markt reclame maakte voor een chocoladewinkel.

"Ja, ik wou je de chocolaatjes al eerder geven, maar ik kon je natuurlijk niet storen tijdens het lezen!"

XE*


Geen opmerkingen:

Een reactie posten