zondag 16 mei 2021

4. Gebed

Beste lezer/kijker,

Op dinsdag 21 juli filmden wij in de stiltetuin van de Andreaskerk te Kwintsheul. Want ja...een hoofdstuk met de titel 'gebed' moet natuurlijk gefilmd worden bij de kerk; dat lijkt me duidelijk! 

Ondertussen zat de pastoor heerlijk rustig op de veranda van de pastorie, die ingericht is zoals in de zoete jaren '70: het decor waarin dit hoofdstuk zich afspeelt. 

Meneer Pastoor kreeg naderhand een exemplaar van het boek opgestuurd - als dank voor zijn gastvrijheid. De eerlijkheid gebood wel te zeggen dat hoofdpersonage een nogal tegenstrijdige relatie met het Katholieke geloof heeft. Maar hoe dan ook laat zij iedereen in zijn of haar waarde. Het leek ons wel zo correct om dat even toe te lichten aan Meneer Pastoor. Dat was allemaal helemaal prima voor hem. Hij vond het allang gewoon helemaal gezellig dat we er waren. 

Het filmen duurde echter wel langer dan hij verwacht had. Maar ook dat was niet erg. Hessel liet hem de drone zien, en gaf aan dat deze ook nog een beetje om de kerk heen zou gaan fladderen. Dat vond Meneer Pastoor wel fascinerend. 

Al met al was het gewoon een hele bijzonere ontmoeting! 

XE*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten