zondag 16 mei 2021

1. Bijeenkomst



Beste lezer/kijker,

Op zondag 2 mei 2021 filmden wij op de Markt in Delft, bij het standbeeld van Hugo de Groot. 

Zonder het mij bewust te zijn, kreeg dit hoofdstuk 'Bijeenkomst' middels het filmpje nog een mooie beeldende illustratie. Studenten schaarden zich samen bij het standbeeld, zoals dit reeds sinds jaar en dag de gewoonte is in Delft. Het lijkt alsof we het in scene hebben gezet, aangezien dit hoofdstuk toevalligerwijze ook de titel 'Bijeenkomst' heeft. Maar dat is alles behalve het geval!

Een toezichthouder gebaarde de studenten vriendelijk weg te gaan, aangezien er in Coronatijd geen groepsvorming mag plaatsvinden. Terwijl zijn vrienden aanstalten maakten om op te stappen, bleef een van de studenten als een nieuwsgierig kind naast mij staan, om te luisteren naar een fragment van mijn verhaal. 

Oei oei....dat is best een opgave voor podiumkunstenaars...zelfs als de mensen bovenop je lip zitten, gewoon doorgaan met de voordracht. Ondertussen kreeg ik van Hessel achter de camera allemaal duimpjes omhoog en waarderende blikken. Dus dat was natuurlijk een mooie stimulans om gewoon stoicijns verder te praten. 

XE* 










Beste lezer/kijker,

Op zondag 2 mei kwamen wij per trein aan op Den Haag Centraal Station, bepakt en bezakt met filmmateriaal, en uiteraard met de stoel. Het lopen en gefilmd worden op de Herengracht voelde bijna als 'koninklijk'! Blijkbaar zat ik nog in de roes van Koningsdag, of was ik gewoon blij dat de terrassen weer open waren. De mensen op straat waren blij en uitgelaten, en er scheen een mooi waterig zXonnetje. 

Hessel was ondertussen met hele andere dingen bezig want: is er - met al die uitgelaten mensen - nog wel ruimte om rustig te filmen op het plein!? Nou, dat viel alles mee. Na het filmen van de boekvertelling kon hij nog rustig zijn drone-beelden opnemen en een time-lapse maken. 

Hessel had bedacht dat het interessant is om achter het standbeeld van Willem van Oranje te filmen. Zodoende nemen we ook mooi de skyline van Den Haag op de achtergrond mee. 's Morgens hadden we het standbeeld van Hugo de Groot al bezocht, in Delft. Nu was dus Willem aan de beurt.

XE* 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten